За поредна година дванайсетокласниците на СУ „Николай Катранов“ са сред отличниците на матурите в област Велико Търново. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията.
По информация на началника на РУО – Велико Търново инж. Розалия Личева на ДЗИ по български език и литература свищовското училище заема почетното ЧЕТВЪРТО МЯСТО, следвайки елитните търновски гимназии /публикация във в-к „Янтра днес“/.
На матурата по БЕЛ катрановци са с 5 отлични оценки, едната от които е пълна шестица и 20 оценки „Много добър“!
На втория държавен изпит по профилиращи предмети: английски език, биология и здравно образование, и немски език – резултатите са също високи: 5 отлични оценки и 29 оценки „Много добър“.
С две отлични оценки е Борислава Божинова от XII „в“ клас – по английски език и по БЕЛ, като на ДЗИ по БЕЛ нейната оценка е максимална 6,00. С отлични оценки на матурата по БЕЛ са още: Мишел Георгиева от XII „б“ клас, както и учениците от XII „в“ клас – Катерина Минкова, Габриела Божкова и Християн Братов. На ДЗИ по английски език с отлични оценки са Любомир Георгиев от XII „а“ клас, както и учениците от XII „б“ клас – Борислав Тодоров, Гергана Дакова и Елвира Ченкова.
Поздравления за успеха към всички дванайсетокласници и учителите, допринесли за тези високи резултати: по БЕЛ – Цветанка Костова, Галя Вълева и Елена Ангелова; по английски език – Евдокия Маринова и Палома Тодорова; по биология и здравно образование – Роза Кръстева; по немски език – Цветелина Светославов.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.