Близо еднометровия смок запречи вратата на сградата на ул. „Твер“ 2 за ужас на обитателите й във вторник следобед, пише вестник „Борба”. В района на кв. „Колю Фичето“ се намира и един от най-големите и посещавани местни паркове. Никой от живущите няма обяснения как влечугото е попаднало в кооперацията, нито от къде е дошло. Случайно преминаващи в района са го преместили. Запознати коментираха, че змията е изпълзяла от мпс, където вероятно се е настанила преди това и така е пренесена до най-населения жилищен район на болярския град.
Смоците не са опасни за човека и по принцип избягват контакти с хора. Въпреки стряскащият си вид този тип влечуги са полезни, тъй като унищожават гризачи и пропъждат отровните екземпляри.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.