Специална награда от 2000 лева връчиха на старта на академичната година в Академита на златната олимпийска медалистка по карате Ивет Горанова. Тя е студентка в специалност „Икономика на търговията”и заради изключителните й спортни постижения академичната фондация „Д. А. Ценов” учреди стипендия на на името на Дарителя на Висшето училище. Тя беше връчена на „златната” Ивет в присъствието на вицепрезидента Илияна Йотова.
„Огромно е вълнението, както моето, така и на цялата академична общност от изключителното постижение на Ивет Горанова”, заяви ректорът проф. д-р Марияна Божинова.


УС на фондацията е решил единодушно да поеме всички такси до приключване на обучението на Ивет Горанова. Академията предоставя на шампионката и ваучер за получаване на учебници от академичната книжарница по всички предмети до края на обучението.
„Щастлива съм отново да присъствам на откриването на новата учебна година. Аз съм спортист и обичам да се състезавам, затова пожелавам на ръководството здраве, да се състезават силно, уверено и със самочувствие, защото нашата Академия е емблема за цялата страна. Знанията, които получаваме тук са една голяма и ценна инвестиция за нашето бъдеще”, заяви Ивет Горанова.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.