Първо място и златен медал от националното Коледно математическо състезание завоюва Николай Валентинов Русанов от VI „а“ клас на СУ „Николай Катранов“, с учител по математика Албена Младенова. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията
Състезанието, което се организира от Съюза на математиците в България, се проведе на 11 декември 2022 г., като за област Велико Търново домакин бе Природо-математическата гимназия в старата столица. В състезанието се включиха над 400 ученици от 1 до 7 клас.
В своята възрастова група Николай демонстрира най-висок резултат от 43 точки.
Това е поредният успех за шестокласника – през ноември Николай спечели второ място и сребърен медал в Есенния кръг на Международното математическо състезание „Математика без граници“, а преди броени дни се представи отлично и в Общинския кръг на олимпиадата по математика, с което заслужи класиране в следващия Областен етап на надпреварата.
Поздравления и още много медали!

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.