Новото зимно разписание на Български държавни железници лишава деца от Свищов до училищна среда. Това алармира Актуално Свищов Галина Симеонова, която е инициатор на запасването на линията която след броени дни ще бъде в историята.

Жената представлява родители, чиито деца всяка седмица пътуват по жп-направлението Свищов – Ловеч – Ловеч – Свищов. Проблемът е, че от 10 декември тази година влиза в сила ново зимно разписание на влаковете. По това разписание влака от Ловеч на 15.15 часа и влака от Свищов на 18.30 часа ще бъдат премахнати.

С този влак пътуват над 30 ученици от Свищов, Ореш и Белене. Пътуват и много работници и хора от селата. Търсим съдействие да остане сегашното разписание -съгласни сме на увеличение на билетите, ако проблемът е финансов. Няма алтернативен транспорт до град Ловеч. Така се лишават децата от достъп до училищна среда, коментира Галина Симеонова.

Вече е внесена подписка и в Общината, която да се намеси и поиска от железниците на запазването на влака. Съдействие за решаване на проблема е обещала и съветник София Вергилова.

Актуално Свищов ще продължи да следи казуса, както и обещава информация за новото зимно разписание, което влиза в сила на 10 декември.