Зимата няма да е причина за затваряне на пътни отсечки на територията на община Свищов. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Областна управа – Велико Търново.

Областта е готова да посрещне зимата, стана ясно на заседание на Областния съвет по сигурност, свикано от областния управител Ивайло Здравков. В него участваха представители на институции и на десетте общини, които информираха за подготовката за сезона.

Община Свищов е предприела мерки за недопускане на затваряне на пътни участъци от републиканската пътна мрежа. Почистени са крайпътните ивици от дървета и храсти по направленията: Кантона на път ІІІ-407 – с. Хаджидимитрово; с. Овча могила – с. Драгомирово. Основно почистване на крайпътната ивица от наносни земни маси, дървата и храсти е направено в участъците с. Овча могила – с. Морава и с. Овча могила – с. Червена. Кметовете на населени места Морава, Овча могила и Драгомирово ще следят за състоянието на язовирите общинска собственост на тяхна територия. От последната проверка на компетентните органи не са констатирани съществени нарушения по експлоатацията на язовирите и подготовката им за работа при зимни условия.