Предстоят няколко слънчеви дни, но от неделя ни очакват застудяване и валежи, пише Дир.бг.
Днес бе слънчево, с временни увеличения на облачността над южните и източни райони. Със слаб вятър от север, в Североизточна България – от северозапад. Дневните температури – от 14 до около 18 градуса.
През нощта ще бъде тихо ясно, с повече облаци по Черноморието и Добруджа. Там ще духа до умерен вятър от север-северозапад.
Минималните температури ще останат по-ниски от обичайното – от около нула до 5 градуса в повечето места.
През деня ще бъде слънчево и по-топло, с температури от 16 до около 21 градуса.
Утре над по-голямата част от Европа ще бъде слънчево или с незначителна облачност. Температурите навсякъде ще се повишат. Краткотраен дъжд ще превали само около Алпите и на места в Германия, както и в Източна Украйна.
В петък в нашата страна облачността ще бъде променлива, с по-значителни временни увеличения на север. Минималните температури ще са от 2 до 7, а дневните ще се повишат още и ще достигнат 18 до 23, 24 градуса.
Топло, слънчево или с висока облачност, ще остане времето и в събота. Минималните температури ще са от 4-5 до 10 градуса, а дневните в повечето места от 19 до 24, 25.
Привечер вятърът ще се ориентира от северозапад и ще започне промяна на времето.
В неделя облачността ще бъде значителна. Ще започнат превалявания от дъжд, а с нахлуването на студен въздух от север-северозапад температурите ще се понижават.
В следобедните часове ни очакват почти повсеместни валежи от дъжд, а привечер и срещу понеделник, според сегашните прогнозни модели, дъждът във високите западни полета, включително в Софийско, ще се премесва и преминава в мокър сняг.  Температурите след обяд ще бъдат от 8-10 градуса на запад до 15 на изток, но бързо ще се понижават.
В понеделник валежите ще продължат, като по високите места – западните полета, Предбалкана и високите части на Лудогорието ще са от мокър сняг.
Минималните температури ще бъдат от 1 до 6, а дневните – от 4-5 до 10-12 градуса, малко по-ниски в местата с по-интензивни валежи.
Очаквайте повече подробности и уточнения по очакваната обстановка в неделя и понеделник в следващите дни.
Според предварителните прогнози, времето ще остане по-студено от обичайното за периода поне през първата половина на следващата седмица.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.