Преди месец една девойка, която не съм виждал от 10 години ме срещна и след, като аз и казах “здравей, радвам се да те видя”, тя ми отговори:
Радваш се ама не ми лайкваш сторитата, като ги видиш!
Извиних се, защото не видях смисъл да обяснявам, че изобщо не съм разбрал дори за нейното стори, което явно съм отворил за част от секундата, а и си личеше, че за нея това “не харесано” стори е проблем….., пожелах и хубав ден и продължих в моя си свят.

Онзи ден един пич ми каза: Жоро приятели сме и ми става много тъпо, че не си ми лайкнал нито един пост, а аз качвам само сериозни неща!
Извиних се, защото мисля, че на такъв човек няма нужда да пояснявам, че Facebook си има определени алгоритми и може да не съм попадал на постовете му…..или , че не прекарвам по цял ден в тая сошъл мрежа и просто не “хващам” всеки пост…..или , че не всичко, което той смята за “сериозно” и важно е наистина такова за всеки друг четящ го…..

Разбирам, че един голям процент мъже, такива “сериозни мъжкари и големи пичове” пращат свои снимки на жени в месинджър, на които се вижда единствено половият им орган! За съжалени съм чувал , че същото го правят и жени, пак такива “сериозни момичета”, които може би търсят любовта!?

Разбирам, че жени се сърдят и се карат с други жени, защото вторите били качили във facebook снимки, на които първите били без филтър или с кофти филтър! До там се стига, че приятелки не си говорят, защото едната целенасочено слагала филтри само на себе си, а оставяла другите на снимката без филтър (явно има и такава програма?).
Тва с филтъра е дълга тема , но основното ми питане по темата е: Кво правим, като се видим на живо с тези заради, които си слагаме филтри?

Един доста активен във facebook господин, на скоро ми обясняваше нещо и ми каза: Абе точно, като поста ми от вчера, нали го чете?
След, като разбра, че не съм му чел поста, на другия ден ме “изтри” от своите “приятели” във Facebook! Извинявай друже, не знаех, че ти си центъра на вселената, чийто мисли и чувства са определящи за световния мироглед!

Онзи ден мой приятел ми сподели, че една “дама” си мислела, защо аджеба определен господин не и лайква сторитата и снимките в Instagram. Споделила, че “оня целенасочено не и лайквал нещата, за да се прави на недостъпен”!
А неподозиращия нищо човек, който аз познавам добре, просто си има много работа и очевидно изобщо не го вълнуват нечии сторита наблъскани с филтри, фалш и поза!

Имам един приятел, който в такива случаи казва: Харда е за смяна!
Не, не е смешно, положението е трагикомично….
Това ли според вас е животът, който искаме да живеем?
Такъв ли според вас е светът, в който искаме да живеем?

Виртуален балон…..балон, който един ден ще се спука и пак ще тръгнем оттам, до където ни е завел духът, а не материята!
Георги ВЕЛИЧКОВ

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.