Провокирани сме от изнасяната в медиите информация за мизерните условия, в които живеят старите хора, настанени в домовете в страната. Нищо такова обаче няма в дома, в който ние живеем – ДСХ „Мария Луиза“ в Свищов.
Той е разположен източно от града, сред красива природа, далеч от шума на града и замърсения въздух. Дворът е с цветни градинки, пейки, места за отдих и всичко необходимо човек да се чувства комфортно. Стаите са уютно обзаведени за по двама. В навечерието на Коледа изцяло бе обновено обзавеждането във фоайето на дома, където прекарваме по-голяма част от деня. Имаме си вече и камина. Към всичко това се прибавя отговорният, отзивчив и приветлив обслужващ ни персонал, който се грижи за нас с много любов и внимание. Винаги има медицинско обслужване. Осигурен ни е богат социален живот. Домът редовно се посещава от състави, които изнасят програми, винаги има приятели на старите хора, които ги даряват с лакомства, подаръци и много внимание. А зададе ли се празник като Коледа, домът грейва с подходяща и изискана украса, обстановката и настроението стават празнични.
При такива условия старите хора в дома спокойно и безпроблемно изживяват дните от залеза на живота си и по-леко понасят липсата на домашен уют. Пожелаваме здраве и живот на персонала и ръководството на дома.
От група домуващи,
вестник „Дунавско дело“