Общината не ни е искала и лев. Това заяви един от домоуправителите на блок на улица 33-ти Свищовски полк, зад градинката Свищов, в който от известно време страда в избените помещения се наводнява.

Сюжетът стана основен по време на днешното публично обсъждане на Бюджет 2023 на Общината, проследи Актуално Свищов. Въпросът бе поставен от Емилия Цветанова към кмета Генчев. Той остро реагира, че никога и никой от Общината не е събирал пари живущите в блока. На високоговорител един от домоуправителите потвърди неговите думи. Той уточни, че Общината е оказала пълно съдействие на обитателите на блока. Той допълни, че лично няколко пъти кметът се е срещал с тях. На няколко пъти водата е била изпомпвана от служители на РСПБЗН, но в никой случай пари не са им искани.

Последва размяна на остри реплики между кмета Генчев и Емилия Цветанова, която в края своеобразната им дискусия заяви, че е била подведена.

С 1,4 милиона лева осигурени от държавата се извърши геоложко и хидроложко обследване на терена на бившите казарми, уточни кметът Генчев по време на обсъждането. По настояване на Общината е извършено и цялостно обследване на района около блока за да се види какъв е проблемът там. В най-скоро време предстои да бъдат готови докладите, които ще бъдат до регионалния министър и до кмета на Общината.