Продължават проявите, посветени на 100-годишнината от основаването на Народно читалище „Пробуда“ в Долна Студена, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Театралната трупа представи постановката „Женско царство“. Интересът към спектакъла беше изключително голям. В залата не само нямаше нито едно свободно място, но всяко пространство беше заето от допълнителни столове или правостояща публика. Зрителите очакваха с нетърпение да се насладят на играта на своите съселяни. „Притеснението ни беше много голямо. Не само сценичната треска, но и желанието да се представим на добро ниво беше завладяла не само актьорите, но и помощния персонал. В пиесата участват общо 15 души. Те по недвусмислен начин дадоха отговор на въпроса какво може да се случи, ако жените вземат цялата власт в свои ръце“, сподели читалищният секретар Марияна Петкова, която е и една от актрисите.
Режисьор-постановчик на пиесата стана учителката в местното училище Петя Петкова. На сцената се изявиха Йорданка Петрова в ролята на Райна, Петър Денчев като Стоенчо, Валя Димитрова като Злата, Лиляна Димитрова като кметицата, Стефан Петков като дядо Еньо. Местните театрали бяха подкрепени дори и от кмета на населеното място Николай Николов, който блестящо изигра ролята на Божил. Изключително важно място зае отговорникът по реквизита и суфльор Росица Миланова.
Краят на спектакъла беше белязан с много, бурни и продължителни аплодисменти. Самодейните театрали бяха обсипани с пъстроцветни букети и кошници с цветя. Публиката изпрати артистите, станала на крака. Веднага след премиерата театралната трупа вече получи покана да гостува с „Женско царство“ на сцените в Караманово и Новград. Трупата се надява да гостува не само в селата на общината, но и в съседните общини, както и да се изяви на фестивали на самодейното театрално творчество.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.