Дарина Ралчева от Елена използва трибуната на предаването „Съдебен спор“, за да заяви, че била малтретирана от бившия си приятел, пише вестник „Борба“. Жената разказа, че екслюбимият й я е пребивал, връзвал ръцете й с тиксо и я тормозил. По думите й, макар че с него са се разделили в края на миналата година, той продължава да я притеснява. Нашенката се появи в национален ефир със снимки на заплашителни съобщения, които получила на телефона си.

Еленчанката твърди, че е подала няколко жалби срещу бившия си в полицията. Заяви, че на 19 август м.г. той й е нанесъл побой, в резултат на който получила вътрешен кръвоизлив. Обясни, че мъжът е предприел посегателството заради злоупотреба с алкохол. Твърди, че и друг път й е посягал, но винаги му прощавала, защото го обича.

Дарина сподели, че бившият й продължава да я притеснява дори след раздялата. Звъни й в малките часове на нощта и когато не му отговаря директно, отива до дома й без покана.

Съдия Иван Сотиров обясни, че случаят на еленчанката следва да се квалифицира като искане за защита от домашно насилие.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.