Екшън с жена, която се барикадира в чужд имот повече от 9 часа, се разигра днес в кв. „Колю Фичето“ във Велико Търново, пише https://times.bg/.  Драмата ескалира от 10 часа тази сутрин във фризьорски салон на ул. „Симеон Велики“ №4 и продължи до преди час, когато търновката се предала доброволно и била отведена в полицейското управление, където в момента я разпитват и изясняват обстоятелствата около необичайния инцидент.
По думите на очевидци, сутринта във фризьорския салон възникнал конфликт между собственичката и друга жена, най-вероятно клиентка. След скандала фризьорката се оказала извън салона, а жената се заключила вътре. По непотвърдена официално информация, се чули изстрели, но от полицията отказаха да коментират дали жената е била въоръжена.
След като бил подаден сигнал за инцидента, на място пристигнали екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ, а районът веднага  отцепен. В акцията включили още психолог и подготвени преговарящи, които започнали комуникация с жената. На мястото часове наред бе и директорът на ОД МВР гл. ком. Димитър Машов, видя наш репортер. Живущите от съседните входове не бяха запознати или бяха дочули частично за драмата.
Близо 9 часа продължили преговорите с жената, която е била в комуникация с екипите, да се предаде доброволно и да напусне фризьорския салон, като през цялото време полицейски служители регулираха движението на паркиращи автомобили и на живущите в съседните сгради и входове. Опасенията на униформените били да не посегне на живота си или да нарани граждани.
В резултат на убежденията на преговарящите, около 19 часа жената излязла сама от салона, след което е била отведена в РУ- Велико Търново.
В момента се провеждат разпити, а криминалистите изясняват обстоятелствата около неприятния инцидент.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.