Семейство с три деца е изправено до стената с оскъдни доходи и тежка борба със заболяване на таткото, за ситуацията съобщиха от фондация „Подай ръка/Заедно за по-добро бъдеще“.

Всички отговорности и задължения по обгрижването на малчуганите и бащата падат върху майката – Силвия. Фамилията се нуждае от помощ от благодетели, за да има какво да сложи за хапване на масата, също зимни дрехи, електроуреди, дърва за огрев и много други неща от битов характер.

Силвия, трите деца и таткото живеят в сухиндолското село Бяла река.

Черните облаци се надвесили над четиримата, след като бащата се разболял. Развил кардиологично заболяване, наложило се му да поставят стент, но въпреки това състоянието му се влошило. Загубил работоспособността си и останал почти неподвижен.

Тежката орисия прекъснала нормалното детство на тримата малчугани – Марко на 14, Силвия на 12 и София на 5 години.

„Голямото момче помага с всичко на майка си. Цепи дърва, грижи се с нея за баща си и сестрите си, но понеже учи във Велико Търново, си е вкъщи само в събота и неделя. Марко знае три езика – гръцки, английски и немски. Много обича да играе шах и баскетбол. Ходи със скъсана раница на училище и му е необходима нова. За него търсим също дрехи М размер, обувки 46 номер. Нужни са анцузи и екипи за баскетбол. Необходими са му средства и за прехрана, докато учи. Мечтае да стане архитект“, обясниха от организацията.

12-годишната Силвия пък има нужда от бюро за училище, както и от лаптоп, за да може да подготвя зададени от учителите презентации и други задачи. Тя също се нуждае от раница, дрехи и обувки.

От дрехи и обувки се нуждае и най-малкото дете – София, защото износва якета, блузки, панталони и други от кака си.

„За дома на семейството спешно има нужда от дърва за огрев, трикрилен гардероб, пералня, печка за готвене. Търсим им и два матрака за единични легла 80/190, защото децата спят на диван. Има нужда от спални комплекти и завивки размер 80/190. В къщата е важно да се подобри състоянието на банята, за да създадем по-добри условия за децата и техните родители.

Освен това нямат телевизор, а децата много искат да си имат такъв и ако някой има наличен и желае да го подари, нека се свърже с нас“, апелират организаторите.

Всеки, който желае, може да подкрепи каузата ни за Силвия и нейните деца и да се свърже с организацията на телефони 0893 025 067 или 0888 0204 91. Екипът на фондацията ще съдейства с всичко необходимо, включително и с лична среща със семейството.
Всички каузи може да подкрепяте, чрез сметка:
BG60STSA93000027878362
Банка ДСК/STSABGSF
Получател: Подай ръка ЗПДБ/ Give a Hand ZPDB
Основание: Дарение за каузи на Подай ръка
PayPal: bg.organizationfbf@gmail.com

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.