Започва продължителен период на много горещо време, пише Дир.бг.
Днес времето бе слънчево, с температури от 33 до 38 градуса, но в западната част на Дунавската равнина, където първо започна да постъпва горещата въздушна маса, измериха и по-високи стойности. Там духа слаб вятър от запад-северозапад. В останалата част на страната вятърът бе слаб, отначало от север, а по морето по-късно след обяд – от изток.
През нощта ще бъде ясно, а утре – отново слънчево и горещо. Денят ще започне с минимални температури от 16 до 20 градуса, а след обяд стойностите ще достигнат 35 до около 38-39 градуса. По морския бряг ще бъде с няколко градуса по-хладно.
Ще духа слаб вятър от североизток, по морето – бриз с източна посока.
Времето в Европа ще бъде лятно, с високи температури, а най-горещо ще бъде в централните райони на континента и на Балканите.
В Англия жегите този път продължиха няколко дни и поставиха рекорди, но както виждате, температурата там се нормализира.
У нас, на Балканите горещините тепърва започват и ще продължат не няколко дни, а – възможно – няколко седмици, при това без сериозни паузи.
В събота и неделя ще бъде горещо, с температури в цялата страна от 36-37 до около 40 градуса.
В събота ще бъде слънчево, а в неделя през страната ще премине атмосферно смущение и на отделни места ще превали и прегърми. Заради голямата енергия в атмосферата, не са изключени локални, но интензивни гръмотевични бури и градушки.
Вятърът ще се ориентира от северозапад и временно ще се усили до умерен, в Дунавската равнина – силен.
В понеделник ще бъде слънчево и с 2 до 4 градуса по-ниски температури от тези в края на тази седмица: от 31, 32 до около 36 градуса.
Горещините ще се завърнат с нова сила от вторник, с температури в низините, отново доближаващи 40.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.