Полицейски патрул е засякъл във Велико Търново депутата от „Продължаваме промяната“ и зам.председател на парламентарната комисия по правни въпроси Милен Матеев да управлява нерегистриран автомобил, пише вестник „Борба“. На 10 януари преди обяд народният избраник бил спрян за проверка на бул.“България“ в старата столица. Униформените веднага установили, че има нередност с регистрацията на возилото.
„Това се случи на кръстовището под КАТ. Бях зад волана на автомобил, който току-що бях купил. Нелепата ситуация се разигра, докато отивах към КАТ, за да го регистрирам. Колата е „Смарт“, 2014 година, взех я на старо. Докараха ми я от автокъща във Варна“, разказа Милен Матеев.
Народният представител, който е юрист, сподели още, че колата е пристигнала от морската столица във Велико Търново на собствен ход.
„Колата беше с номера, взех документите, качих се и потеглих към КАТ. Когато ме спряха полицаите се оказа, че номерата са временни, които могат да се ползват единствено от фирмата-продавач. Не знаех, че има временни номера, които не са свързани с автомобила. Заради това възникна проблема, но всичко беше изяснено и колата вече е регистрирана“, заяви още Милен Матеев.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.