Пътна полиция в Стражица хвана 61-годишен шофьор с 1,8 промила алкохол, разказва Мартин Георгиев по Нова ТВ. Убеден, че има грешка, водачът е пожелал кръвна проба, която се оказала отрицателна, разказва .

Номерата на колата са свалени, автомобилът е иззет, а мъжът е арестуван. Сега той ще съди МВР, тъй като смята, че е бил набеден.

Случаят е от село Балканци. Милчо Ангелов е спрян в сряда около 16,30 ч. от служители на „Пътна полиция“. Той заяви, че не е употребил никакъв алкохол, а дрегерът е бил „нагласен“. Мъжът обясни, че накрайникът бил сложен директно на устройството.

ДНК проба ще изяснява случая, пише вестник Борба.

При теста с дрегер, устройството отчело 1,87 промила алкохол у водача.

Мъжът сам поискал да му бъде взета кръвна проба. Резултатът от анализа се оказал отрицателен.

Заради това водачът вини полицаите, че дрегерът е бил нарочно настроен да отчита наличие на алкохол и се заканва, че ще съди полицията.

По този повод прокурор Тотко Тотев, говорител на Районната прокуратура във Велико Търново коментира, че резултатът от кръвната проба всъщност е 0,006 промила. Разликата между двете проби обаче е прекалено голяма и се налага истината да бъде установена и доказана.

„Затова ще бъде назначена втора допълнителна експертиза и ДНК проба. А ако се наложи може да се стигне и до трета експертиза. Целта е да бъде установено дали дадената кръв за отрицателната проба не е била на друго лице“, коментира прокурор Тотко Тотев.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.