Започна записването за участие в Международния фестивал Фолклорен извор 2024, научи Актуално Свищов.

Тази година фолклорният празник ще се проведе от 1 до 4 август в село Царевец. Различното, тази година, е провеждането за първи път на национален певчески конкурс „Старите песни на нов глас“. Той ще се проведе във втория фестивален ден – 2 август.

Негова цел е да възроди обичани популярни фолклорни песни, изпети в оригинал от най-великите гласове на България и превърнали се в образци на българския песенен фолклор, обясниха организаторите

Право на участие имат само индивидуални изпълнители (певци), занимаващи се професионално с народно пеене (ученици в национални училища по фолклорни изкуства и училища по изкуствата с профил фолклор, възпитаници на музикални школи, студенти и дипломирани професионалисти.), в три възрастови групи:
– от 14 до 18 години
– от 19 до 25 години
– над 25 години.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.