Заместник-кметът Станислава Стоянова е кандидат за народен представител в 49-то Народно събрание от ГЕРБ-СДС, съобщи вестник „Труд“.
Днес във Велико Търново бе представена листата за парламента, с която коалицията ще търси доверието на избирателите на предсрочните избори на 2 април.
Да бъда водач на листа в такъв знаков град като Велико Търново е голяма чест, но и отговорност. И това не е клише, защото Велико Търново е духовната и историческа столица на България. Градът е марка на държавата. Целим се в три депутатски места във Великотърновския избирателен район и имаме реален шанс да го постигнем. Този резултат е постижим, заради липсата на нормален диалог в новата коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България, докато нашата коалиция ГЕРБ-СДС е изключително единна и целеустремена. Това заяви в неделя пред журналисти проф.Косдадин Ангелов, който за пореден път ще е водач на листата на ГЕРБ-СДС в старата столица.
На втора позиция е Георги Недев, който е сред ярките представители на младите хора в региона, втори мандат общински съветник. Трети е Димитър Николов, икономист, магистър по управление на човешките ресурси. След него е педиатърът д-р Валентин Точков, а пета е Станислава Стоянова, зам.кмет на Свищов и преподавател в катедра „Мениджмънт” на Стопанската академия.
Проф.Костадин Ангелов сподели, че сред приоритетите му отново е изграждането на автомагистралите „Хемус“ и „Русе-Велико Търново“. Така ще има финансиране за проблемните „Присовски завои“ на южния вход, както и за реконструкция на трасето на северния вход на Велико Търново.
„ Това ще помогне да се увеличат двойно туристите, които посещават региона и те да надхвърлят 1 милион души. Друг важен въпрос е справяне с водната криза в областта, както и за решаване на проблема със завода „Кроношпан“ и гарантирането на чист въздух“, изброи проф.Ангелов.
Той подчерта още, че сред важните въпроси е и подобряване на здравеопазването в болярския град чрез решаване на напрежението заради ниските работни заплати на медицинския персонал и постигане на дългосрочна финансова стабилност на областната болница. Проф. Ангелов загатна и за модернизиране на Комплексния онкологичен център във Велико Търново чрез осигуравяне на средства за модерна диагностична апаратура.
„Изборите на 2 април ще са съдбоносни за България. Всеки глас, даден за ГЕРБ-СДС ще гарантира отдалечаване от икономическата криза, от галопиращата инфлация. Време е да върнем България на магистралата към Шенген и Еврозоната след като страната ни бе отхвърлена заради некадърното управление на „Продължаваме промяната“. Нашата политическа коалиция ГЕРБ-СДС е единствената, която иска и ще състави редовен кабинет, докато „Продължаваме промяната“ не искат редовно правителство и се готвят за избори две в едно през есента. Разчитаме на всеки глас и заради възстановената форма на гласуване с хартиената бюлетина“, коментира проф.Костадин Ангелов.
Кметът на Велико Търново и областен лидер на ГЕРБ Даниел Панов представи листата на коалицията, която е обновена в сравнение с тази от предходния вот. Сред кандидат-депутатите има нови имена-Антоанета Селенска- шампион по лека атлетика и почетен гражданин на Велико Търново, Венцислав Георгиев – политолог, проф. Димитринка Тонкова, Росица Генчева – мениджър, Георги Тодоров- студент, Николай Теодосиев – кмет на село Дичин, Нелина Александрова – икономист, Николай Колев – историк.
„Всеки български гражданин иска страната ни да има кабинет, който да гарантира стабилността на държавата. В момента тя оцелява благодарение на местната власт. За втори път държавата е без бюджет и кметовете са принудени да управляват с 1/12-та от това, което са изразходили през миналата година“, каза в заключение Даниел Панов.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.