Двама полицаи са арестувани за подкуп, съобщава Иво Никодимов от „По света и у нас“ по БНТ. Искали са по 500 лева подкуп, за да не санкционират шофьори.
Със специални разузнавателни средства са събрани доказателства за два случая. В единия униформеният поискал парите от шофьор на камион, който превозвал незаконно изсечени дърва.
Двамата са били командировани в Благоевградска област с антикорупционна цел. Задачата им била да се рутират с колегите си, за да се намали корупционният риск.
Задържаните с подкуп полицаи са младши автоконтрольори и са разследвани от Вътрешна сигурност в МВР и Окръжната прокуратура в Благоевград.
Късно снощи са им повдигнати обвинения и са задържани за 72 часа. Утре прокуратурата ще поиска постоянен арест и за двамата от Окръжния съд в Благоевград.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.