Свищовски полицаи задържаха 44-годишен познайник за кражби в Козловец и Българско сливово, съобщи пресцентъра на ОД на МВР – Велико Търново.
Многократно осъждан е задържан за кражба от свищовско село. На 05 януари в РУ Свищов е получен сигнал за извършена кражба на 300 лева от незаключено помещение на къща в с. Козловец. По случая е заведена преписка за престъпление по чл. 194, ал. 1 от НК. След съвместната работа на служителите от УП Овча могила и РУ Полски Тръмбеш, като извършител е установен 44-годишен мъж от с. Раданово, осъждан и излежавал присъди за кражби, грабеж и измама. Преписката е подготвена за доклад пред компетентната прокуратура с мнение за образуване на досъдебно производство.
В хода на проведените допълнителни опреративно-издирвателни мероприятия е установено, че мъжът е съпричастен и към извършена на 27.03.2021г. взломна кражба на 1240 лева от дом в с. Българско сливово. Извършителят прави пълни самопризнания и описва подробно механизма на извършването. Документирането и доказването на престъпната дейност на лицето продължават.