Полицаи задържаха трима, непосредствено след като прибрали ел. проводник на стойност около 2400 лева, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Велико Търново.
Служители на РУ – Г. Оряховица задържаха трима мъже, непосредствено, след извършена кражба на ел. проводник. Повдигнати са им обвинения. В понеделник вечерта в железничарския град е изършена проверка на лек автомобил «Фолксваген», управляван от 28-годишен от с. Полско Косово и пътници двама мъже на 20 и 21 години от П. Тръмбеш. В хода на проверката в багажния отсек на возилото е намерена макара с навит на нея ел. проводник, за чийто произход тримата дали противоречиви обяснения. Те са задържани за срок до 24 часа. В хода на разследването е изяснено, че и тримата са съпричастни в извършването на взломна кражба на макара с навит на нея ел. проводник от имот на «ЕРП – Север» ЕАД – Варна, находящ се в Г. Оряховица, на стойност около 2400 лв. Деянието е извършено малко по-рано същата вечер.
Вчера на тримата са повдигнати обвинения. На единия е наложена мярка за неотклонение «подписка», другите двама са задържани за срок до 72 часа.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.