Задържан е 79-годишен заплашил с детски пистолет касиерка на пощенски клон в Плевен. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Плевен.

На 12 февруари в 09.45 часа в Първо РУ – Плевен е получен сигнал за възникнал скандал по повод плащане на сметки за битови нужди. Незабавно са изпратени полицейски служители, които са установили самоличността на нападателя – 79-годишен.

Изяснило се е, че е клиентът е извадил от джоб на якето си детски пластмасов пистолет и го насочил към касиерката. Той е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.

Уведомена е Районната поркуратура в Плевен. За хулиганство – престъпление по чл. 325, ал.1 от НК, продължава работата разследващ полицай. Ако вината му бъде доказана дядото може да получи затвор до две години или пробация.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.