След продължително 14-часово преследване и издирване екипи от полицейското управление в Панагюрище и участъка в Стрелча задържаха мъж, извършил кражби от търговски обекти, предаде Дарик нюз. От началото на месеца на територията на Стрелча били документирани две кражби, извършени по идентичен начин – след взлом на вратите, извършителят отмъквал голямо количество цигари и оборотни пари. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
Малко преди 4 часа на 20 март, в РУ-Панагюрище постъпил сигнал от частна охранителна фирма за задействана сигнална система на магазин в центъра на града. Автопатрул от Участъка в Стрелча пристигнал на мястото и екипът предприел заградителни действия.
Униформените успели да засекат извършителя, който бързо изхвърлил откраднатите цигари и скочил в коритото на река Стрелчанска Луда Яна. За локализирането и задържането му били мобилизирани служители от криминална и охранителна полиция при РУ в Панагюрище и местния участък, включен бил и полицейски служител със следово куче, съдействие оказали и лесничеи от близките горски стопанства.
Един от тях засякъл беглеца и незабавно информирал униформените. Така след близо 14-часово издирване в гориста местност, в землището на село Дюлево е задържан 43-годишен мъж от Пловдив, с богато криминално минало.
Спрямо него до момента са регистрирани 44 заявителски материала, основно за взломни кражби, осъждан, като му е налагано и наказание „лишаване от свобода“. Той е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Панагюрище. Образувано е досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. Изяснява се съпричастността на мъжа към извършени кражби от територията и на други региони. Работата по случая продължава.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.