Задържаха двама опитали да се изплъзнат от полицейска проверка, единият се представил за служител на МВР, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на ведомството.
Служители на РУ – Павликени задържаха мъж, опитал да осуети полицейска проверка, представяйки се за служител в структурите на МВР. На 27 септември сутринта в Павликени е извършена проверка на лек автомобил „Опел“, управляван от 37-годишен мъж от София. Пред униформените той се представил за колега и за да удостовери думите си представил служебна карта и значка. Проверяващите се усъмнили в истинността на документите и мъжът бил съпроводен до сградата на РУ – Павликени за извършване на допълнителна справка, при която било установено, че миналата година той е бил освободен от системата на МВР. Мъжът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е започнато бързо производство за престъпление по чл. 274А, ал.1 от НК.
Криминално проявен е опитал да осуети полицейска проверка. В понеделник около 22,00 ч. в с. Плаково служители на Пътна полиция предприели проверка на лек автомобил «Сузуки». При подаване на ясен сигнал на водача за спиране на автомобила, той не изпълнил полицейското разпореждане, натиснал газта и се отклонил от пътното платно. Незабавно бил последван от полицейския автомобил със включен светлинен и звуков сигнал. След последвали незабавни заградителни мероприятия самоличността на мъжа зад волана е установена – 48-годишен, известен на полицията и осъждан. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.