Униформени служители на реда задържаха 31-годишен, измислил схема за телефонни измами, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Велико Търново.
Служители на полицейското управление във В. Търново задържаха съпричастен в извършването на телефонна измама, извършена с откраднат телефонен апарат. Вчера съдействие в полицията е потърсил 42-годишен местен жител. Той обяснил, че преди броени дни от лекият му автомобил, паркиран пред дома му е бил откраднат мобилният му телефонен апарат. В събота му се обадила негова позната и му разказала, че някой, представящ се за него се е свързал с нея чрез месинджър, обяснил, че е закъсал с автомобила си и има нужда от пари. Тя повярвала и първо изпратила по таксиметров шофьор сумата от 250 лв., по-късно същата вечер, отново чрез таксиметров шофьор изпратила още 150 лв. Според тъжителя е направен опит за измама и с друга негова позната, по същата схема. По случая е започнато досъдебно производство. От проведените незабавни действия по разследването, като съпричастен към извършеното деяние е задържан 31-годишен от Варна, известен на полицията и осъждан.
Работата по документиране на случая продължава

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.