За трета поредна година СУ „Николай Катранов“ се включва в Националната програма „Иновации в действие“ на МОН, като този път негови партньори са 18 СУ „Уилям Гладстон” – София, СУ „Гео Милев“ – Варна и СУ „Христо Ботев“ – Козлодуй. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията.
В периода 24 – 26 април 2023 г. в столицата се проведе първата работна среща на партньорите, на която домакин бе иновативното 18 СУ „Уилям Гладстон”.
Свищовското училище бе предствено от заместник-директорите Йорданка Тодорова и Христна Борисова, старши учителя по БЕЛ и английски език Маргарита Петрова, и десетокласничките Марина Петрова и Натали Николова.
Със своите над 2000 ученици 18 СУ „Уилям Гладстон” е едно от най-големите училища в страната. То е първото училище в България, което въвежда източни езици, изучавани като първи чужд език във всички етапи на обучение. Учениците в училището учат японски, китайски, арабски, корейски език, както и „по-традиционните“ испански, руски, френски и английски език.
Освен профил „Чужди езици“, за учениците в гимназиален етап училището предлага и СТЕМ профил „Природни науки“.
Иновацията, която представи софийското училище, бе на тема „Социално и емоционално учене, и обучение по осъзнатост“. Домакините демонстрираха иновативни уроци и пратики, с които показаха, че темата е актуална и важна, а работа в тази посока води до по-спокойни, мотивирани и уверени ученици и учители, постигащи по-високи резултати.
Следващата работна среща на партньорите е в град Варна в началото на месец юни, където домакин ще бъде иновативното СУ „Гео Милев“.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.