В навечерието на Световния ден на водата – 22 март ръководството на читалището в Караманово обяви резултатите от конкурса, посветен на безцветната жизнено важна течност. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово.

Надпреварата се провежда за шеста поредна година и в нея се включват представители от всички учебни заведения в община Ценово. Тази година в инициативата участваха рекорден брой художници – малко повече от 40 ученици. Те твориха над темата „Водата е за всички“.

„Повечето от рисунките са изпълнени с бои. Много малко са творбите, рисувани с молив, пастели или флумастри. Участниците са проявили голямо творчество, а идеите им са насочени в различни посоки. Всички обаче са обединени около темата за живителната сила и въздействие на водата“, сподели секретарят на читалищното настоятелство Петя Герасимова.

Журито остана изключително впечатлено от творбата на Нелия Димитрова. Момичето от ОУ „Свети Климент Охридски“ в Долна Студена не е рисувало върху обикновен лист, а се е изявила върху картон. Всички участниците ще получат грамоти и награди за положените усилия.

Всички рисунки са подредени в изложба в читалнята на библиотеката на НЧ „Светлина“ в Караманово.