За седем месеца ентусиасти – родители, деца и спомоществователи показаха, че духът на Дарителите в Свищов е жив.
Днес бяха открити съблекалните при игрище „Академика Спорт“.
Това е първи резултат на кампанията „Един за всички, всички за Академик“, която стартира в края на август миналата година, която Актуално Свищов отрази.

Около 43 – 44 хиляди лева е стойността на ремонтните дейности. Средствата бяха събрани от спомоществователи, възпитаници, приятели на клуба. Изключително активни бяха и родителите на деца от ДЮШ, които участваха с труда си начинанието да приключи успешно.
Една инициатива, подхваната първоначално от родител на трениращо дете се превърна в крайъгълен камък, който обедини и сплоти хората, милеещи за развитието на детския спорт в града и региона. Става въпрос за инициативата да се отремонтират двете съблекални на покритата лекоатлетическа писта за нуждите на трениращите в съседство деца.
През изминалите седем месеца помощ дойде и от Свищов, Варна, Лондон, Лайпциг и инициативата, тръгнала като добро пожелание, днес ДЮШ „Академик“ има модерно съоръжение, подобрявайки условията за тренировки на децата. Клубът с над 73-годишна история и емблема на града на Щастливеца показа, че обединени – управата на клуба, родители и спомоществователи могат да реализират успешно една благородна кауза.

Емил Перушанов, председател на УС на ОФК Академик изказа чрез Актуално Свищов благодарност към всички, които подкрепиха първата инициатива от кампанията „Един за всички, всички за Академик“. Радостно е, когато всички се обединяваме от благородни каузи в името за развитие на родния ни град и за бъдещето на децата, заяви Перушанов. Той бе категоричен, че само обединени в името на децата сме силни и обеща, че кампанията продължава и скоро ще бъде представена новата инициатива за развитие на детския спорт и футбол в Свищов и региона.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.