Община Свищов ще се включи в най-мащабната доброволческа инициатива в България – „Да изчистим България заедно“. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

На 16 септември 2023 г. община Свищов ще се включи в доброволческата инициатива „Да изчистим България заедно“, инициирана от bTV Media Group. Кампанията е насочена към усърдието и енергията, които влагаме в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата. Тази година най-мащабната национална доброволческа кампания у нас, ще се проведе под наслов „Готови сме!“.

В срок до 17 ч. на 12 септември 2023 г. може да заявите своето участие на място, в сградата на Общината, като посочите територията, която ще е обект на почистване, лице за контакт, както и да предоставите информация за брой участници. Ще бъдат осигурени чували за смет, ръкавици, както и техника за извозване на отпадъците.

Във връзка с акцията, община Свищов е създала организация, като в определените райони ще има представители на общинската администрация със задача да координират и подпомагат групите доброволци по почистването.

За контакти с общинската администрация по въпроси, свързани с кампанията „Да изчистим България заедно“ може да се обръщате към Любомира Петрова – тел. 0631/ 60 949 и Маргарита Перникова – тел. 0631/ 60 991.

От името на кмета на община Свищов Ви приканваме да вземете дейно участие в инициативата, което ще допринесе за поддържане на чиста и приветлива жизнена среда, призовават от Общината. Всеки от нас може да даде принос за опазване на природата, а със своя пример да възпитаваме и децата към отговорно екологично поведение.