За поредна година зрелостниците на Средно Училище Николай Катранов защитиха отлични оценки на Държавните зрелостни изпити. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор по учебната част на гимназията.

Общо 19 са шестиците за катрановци, две от които пълни – с максимален резултат „Отличен 6.00“ на матурата по български език и литература – за Иван Мочков и Йоана Недялкова.

С две отлични оценки и на двата държавни изпита – по БЕЛ и английски език – профилирана подготовка, ниво В2, са зрелостниците: Иван Мочков, Александър Пантелеев, Ивайло Василев, Йордан Шопов, Моника Звездова и Яна Аврамова.

С шестици по родна реч са Йона Недялкова, Ели Ангелова и Борислав Йошев.

Отлични оценки оценки на изпита по английски език – профилирана подготовка, ниво В2, имат още Александър Златанов, Енислав Костов, Ива Проданова, Стелиана Димитрова и Георги Киров.

Средният успех на матурите по български език и литература на Випуск 2024 на Средно Училище Николай Катранов е Много добър, като постигнатият резултат е с 13 точки по-висок от средния резултат за областта и страната.

Поздравления и за учителите, които допринесоха за този висок резултат: по български и литература Цветанка Костова, по английски Евдокия Маринова и Палома Тодорова и по биология и здравно образование – Валентина Петкова.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.