За първи път у нас община вдига заплатите на ваксинираните си служители – Белица, а увеличението ще е 20%. Решението бе взето от кмета Радослав Ревански (ДПС), пише „Сега“. Ето какво съобщение се появи днес следобед на общинския сайт:
“Радослав Ревански, който е с три дози ваксина, апелира за масова ваксинация във връзка с епидемичната обстановка в страната и предизвикателството, което ни отправя новия щам. За да запазим икономиката и обществото ни е крайно необходимо да проявим граждански си дълг и да се ваксинираме. Ковид – 19 се оказа по-продължително и сериозно предизвикателство, отколкото очаквахме. Пандемията остави своя отпечатък върху ежедневието ни. Призовавам всички да се ваксинират срещу COVID-19, за да бъдат избегнати всевъзможни опасности, които водят до смърт. Тези служители, които го направят, ще бъдат възнаградени с 20% увеличение на заплатите“.
Други български общини пък дават допълнителен отпуск на свои ваксинирани служители. През лятото Смолян обяви, че добавя 2 дни почивка, Сапарева баня – 5. Наскоро обаче в Сапарева баня бе отчетено, че интересът към имунизирането не се е повишил.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.