За Еньовден ученици от СУ „Цветан Радославов” събраха 77 билки и половина, съобщиха за Актуално Свищов от гимназията.

Модерният човек все по-малко обръща поглед към изпитаната във вековете сила на целебните растения. На Еньовден, традицията казва, че на изгрев слънце се събират 77 билки и половина, защото само днес те имат магическа сила, припомнят от училището.

В навечерието на този ден ученици и учители от СУ „Цветан Радославов“ се обърнаха към тази традиция и събраха ароматни и лековити „77 билки и половина“. Те се почерпиха с еньовска пита, виха венци, минаха под големия венец за здраве.

Инициативата е свързана с проект „Променяме се с климата“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Програма „Опазване на околната среда и климатични промени“ 2014 – 2021 г., финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) и съфинансирана от българската държава. Училището е бенефициент по проекта и си партнира с още шест български училища и три неправителствени организации.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.