Униформени служители на реда за ден арестуваха двама за домашно насилие над жени. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Велико Търново.

Служители на полицейското управление в Елена задържаха 23-годишен местен жител нанесъл побой на приятелката си от ревност.

Сигнал за случая е получен вчера сутринта. Изпратеният на адреса полицейски екип установил, че същата сутрин в дома на потърпевшата – 41-годишна узбекистанска гражданка и задържаният е възникнал скандал, който прераснал в сбиване пред жилището.

С ножица били нанесени множество прободни рани в областта на главата на жената. Тя е откарана във великотърновската болница и настанена за лечение, без опасност за живота.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство.

Служители на полицейското управление в Стражица задържаха 49-годишен, отправял закани за убийство към съпругата си.

Вчера следобед съдействие в полицейското управление в Стражица е потърсила 48-годишна жена от същия град. Тя обяснила, че същия ден на улица в града съпругът й посегнал да я удари и й се заканил с убийство.

Същият е установен и задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Започнато е досъдебно производство.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.