За часове вчера е установен вандалът, потрошил новата спирка в жк „Стоян Ников”, научи Актуално Свищов. За поредната вандалска простъпка „Новините от града на Щастливеца – такива, каквито са” първи съобщи.
Вчера сутринта квартала осъмна с разбито съоръжение, което бе изградено преди около месец. Средствата дойдоха по проект на община Свищов за облагородяване на крайния квартал.
Вандалът е установен за шест часа от служителите на охранителната фирма, с която Общината има договор. Лицето е от квартала. За простъпката и за извършителя охранителите са докладвали в местното управление на полицията. Надеждата на всички е случая да не потъне някъде в местната структура на министър Рашков.
Актуално Свищов припомня, че преди месец и половина за часове бе установен и извършител на друга вандалска проява в близост на квартала. Тогава по тъмна доба бяха потрошени пейки и осветителен стълб в градинката срещу Студентски град. Извършителят се оказа – 14-годишен, пиян и дрогиран, установен също от охранителната фирма.