Изключително експедитивно и конструктивно преминаха консултациите за сформиране на секционните избирателни комисии в община Ценово, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Точно за един час бяха определени съставите за комисиите за предстоящ вот на народни представители. Десет избирателни секции ще отворят врати на територията на общината за изборите за 48 парламент на 2 октомври. Единствено в общинския център избирателите ще могат да дадат гласа си в две секции, а в останалите населени места ще се гласува в една. Съставите на пет от комисиите ще се състоят от по девет души, а останалите ще бъдат с по седем. В случай, че постъпят заявления ще се сформира и подвижна избирателна секция. Консултациите бяха открити от кмета на община Ценово д-р Петър Петров. Той запозна участниците с указанията на ЦИК за провеждането на парламентарния вот. Секретарят на общинската администрация Мария Найденова изключително умело координираше и ръководеше дискусиите между политическите сили.
Представителите на парламентарно представените политически сили след ползотворни дебати и известни компромиси се договориха за ръководния състав и членовете на секционните комисии. С най-много ръководни позиции в община Ценово са от Коалиция „Продължаваме промяната“ – 9 души. Коалиция „ГЕРБ – СДС“ може да разчита на 8 места в ръководствата на комисиите. Движението за права и свободи поема четири ръководни длъжности, на Коалиция „БСП за България“. Се полагат три. Останалите три политически сили – Партия „Има такъв народ“, Коалиция „Демократична България“ и Партия „Възраждане“, са с по двама души в ръководствата на секционните комисии. Според законодателството предварителните избирателни списъци са поставени на определените места и вече са публикувани на сайта на общината и всеки може да провери дали фигурира в тях.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.