Средно училище „Николай Катранов“ стартира аудио подкаст „Учители за пример“, който ще се излъчва всеки понеделник. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията.

Гост в първия епизод е Велина Атанасова, която е дългогодишен преподавател по математика. В него тя споделя за призванието да си учител, за трудностите и за добрите примери от професията.

Подкастът „Учители за пример“ се публикува в стрийминг платформата Spotify, където слушателите могат да получат безплатен достъп до епизодите от поредицата.

Борисова посочи, че този подкаст цели да покаже на обществото колко стойностни учители има в България. Той стартира и месеци преди училището да отбележи 60 години от своето създаване. Стремим се да представим лицето на хората, работещи за едно по-образовано общество и които в работата си са родители, психолози, приятели, съветници, мотиватори, вдъхновители и на първо място учители, допълни Христина Борисова.

Едновременно с това училището развива и единствения по рода си училищен видео подкаст в България под надслов „Училищни истории“, който стартира през месец март тази година. В него възпитаници на училището споделят своя опит и преживявания, обсъждат проблемите в училищната среда и предлагат конкретни решения.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.