За 22-ра година бе връчена стипендията на името на учителя по български език и литература Анатолий Томев. Това съобщиха за Актуално Свищов от местната организация на БСП-Свищов.

Преди 22 години, през 2003г. пенсиониралият се дългогодишен учител Анатолий Томев, прави Акт за ежегодно дарение на ученик от училище „Димитър Благоев“, завършил с отличен успех и постижения извън учебния процес в областта на литературата, изобразителното изкуство, музиката или информационните технологии. Дарението включва парична награда и книга.

По стечение на обстоятелствата и съгласно волята на дарителя, тази година наградата беше връчена от съпругата му Милка Томева.

Наградата се присъди на зрелостничката Дарина Тимотеева. Г-жа Томева пожела на Дарина „на добър път“ и преди да тръгне на дълъг път да поспре, да се огледа и да прецени с кого да тръгне!

В краткото си слово Милка Томева подчерта, че Анатолий Томев обичаше училището, колектива на училището и най-много учениците и до последно помнеше имената им, в кой клас са били и дори тези, чиито родителите е учил.

Г-жа Томева подари на училището фотоалбум, подреден от Анатолий Томев, със снимки от живота на училището. Първата снимка е от 1991 г., с надеждата албумът да се допълва с нови снимки.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.