За 20 лева посред нощ нападнаха 81-годишен мъж, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Плевен.
Установен и задържан е извършител на дързък грабеж в плевенското село Петърница. До вчерашния му арест се стигнало благодарение на бърза и адекватна професионална реакция на криминалисти от ОДМВР – Плевен и РУ Долни Дъбник.
По първоначална информация на 20 април около 1 часа мъж е разбил стъкло и е проникнал в частен дом. Бил въоръжен с нож. Поискал пари от 81-годишния собственик. Възрастният човек е извадил от портмонето си банкнота от 20 лв. и я е дал на нападателя, след което извършителят си е тръгнал. Пострадалият е намерен в добро състояние. Извършен е оглед на местопрестъплението, при който е установено, че е извършена и взломна кражба от втория етаж на къщата, като са били откраднати движими вещи, собственост на пострадалия. Уведомен е прокурор от РП – Плевен и по случая е образувано досъдебно производство.
От проведените бързи оперативни мероприятия е установен извършителят  – 50-годишен, от същото село. При претърсване и изземване в жилището му са открити вещи и предмети, обект на посегателство от дома на пострадалия. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. Привлечен е в качеството на обвиняем по чл. 198, ал. 1 и чл. 195, ал.1 от НК. С постановление на наблюдаващия прокурор е приведен в „Следствен арест“ към Затвора – Плевен. Работата продължава разследващ полицай под наблюдението на районен прокурор.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.