Депутатът от „Има такъв народ“ (ИТН) Александър Тодоров е изборът на спортния министър Радостин Василев (също от квотата на ИТН – бел.ред.) за нов изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор. Това става ясно от внесените документи в Търговския регистър на Агенцията по вписванията, съобщава БГНЕС. Заявление за назначаването на новата управа на тотото е подадено в петък и все още се обработва от системата на Търговския регистър.
32-годишният Тодоров е роден в Хасково и бе избран за народен представител в 45-то, 46-то и 47-то Народно събрание от район Плевен. Той е юрист по професия. В момента той е член на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, както и комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество.
В Управителния съвет на Тотото ще влязат още Росен Иванов и Георги Султанов. Султанов, който е оперен артист с 23 г. в сферата на класическата музика, бе предложение на ИТН за министър на културата през лятото, припомня вестник „Сега“.