Новата година започва с топло за сезона време, което ще се задържи и през следващите дни, пише Дир.бг.
Днес ще бъде топло за сезона, с дневни температури от 11 до 16 градуса, малко по-ниски на места в низините на запад, където до обяд ще има намалена видимост и ниски облаци. След обяд и там видимостта ще се подобри. В източните райони и северно от планините ще духа слаб вятър от юг-югозапад.
Тази нощ ще бъде ясно, с поява на високи облаци след полунощ над Западна България.. По високите места ще духа слаб вятър от югозапад. Минималните температури утре ще бъдат от около нула до 5 градуса.
През деня ще бъде слънчево, с висока облачност и доста високи за януари температури: от 11 до 16-17 градуса. Температурите, които виждате на картата са нормални за началото на месец март или октомври, но не и за януари. В Дунавската равнина ще духа умерен, на северозапад временно силен западен вятър.
На континента е сравнително топло, но най-високи температури имаме на Балканите и Апенините. Дъжд превалява на запад и на места в централните райони, а дъжд и сняг – на изток.
У нас в сряда вятърът временно ще се ориентира от изток и североизток, като ще бъде предимно слаб. Облачността ще се увеличи и ще бъде променлива, на север и в планините – на моменти значителна. Слаби превалявания са възможни само на изолирани места.
Минималните температури ще бъдат от 2 до 7, а дневните слабо ще се понижат и в повечето места ще бъдат от около 7-8 до 12-13 градуса, по-високи в крайните югозападни райони.
След краткото захлаждане в сряда, в четвъртък и петък температурите отново ще се повишат и на места ще бъдат на 2-3 градуса от рекордните за това време на годината: от около 10 до 15-16 градуса. Положителни ще бъдат и минималните в по-голямата част от страната, от около нула до 5 градуса.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.