Шестите в класирането, Янтра (П. Тръмбеш), не надиграха Академик в последния кръг на Северозападна Трета лига – Академик – Янтра 0:0.
Възпитаниците на Росен Илков определено бяха по-добрия отбор на терена като през второто полувреме доминираха в играта. Само те могат да съжаляват, че не можаха да реализират поне едно от трите положения пред вратата на гостите.
Иначе срещата започна по различен начин. Определения от феновете на Академик, в анкета на Актуално Свищов, състезател на Академик футболисти на сезона – Александър Миланов получи отличието си от един от най-големите почитатели на „студентите” и член на Обществения съвет към ОФК Академик – Калин Костов. На полувремето пък бе разиграна на томбола топка с автографи на футболистите на Академик.
Отборът на Академик, в състава на който през сезона – 70 на сто от играчите са юноши старша и младша възраст записа седем победи. Шест от тях са през последните кръгове на първенството, когато момчетата на Росен Илков бяха точни 23 пъти. По този начин не само опровергаха врачуванията на „специалистите” за изпадане от групата и влизане в селските групи на българския футбол!
Академик, треньорът Росен Илков и УС на клуба показаха, че са на прав път – залагайки на местни играчи.
„Студентите” почиват до 27 юни, когато започват подготовката си.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.