Сръбският президент Александър Вучич заяви, че обмисля дали има смисъл въобще да ходи до Брюксел на 23 юни за срещата на върха ЕС – Западни Балкани. Той ще се консултира с правителството дали Сърбия ще отвори нови глави в преговорите с ЕС, след като това е пряко обусловено от признаването на Косово, пише вестник „Сега”.
Вучич съобщи, че ще се консултира утре още с премиерите на Албания и Република Северна Македония, Еди Рама и Димитър Ковачевски и чак след това ще реши дали да ходи предстоящата среща на върха. „Утре ще се консултираме в рамките на инициативата „Отворени Балкани“ с Рама и Ковачевски, след това ще направя консултации с членовете на сръбското правителство и ще вземем решение дали ще идем в Брюксел и каква позиция ще имаме“, каза Вучич.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.