Още един играч на Академик (Свищов) продължава в професионалния футбол, съобщиха от клуба.

Нападателят и голмайсторът на отбора до момента за този сезон – Йордан Желев премина в Спартак (Плевен).

Желев се присъедини към “студентите” това лято, след като лекуваше трайна контузия. Той постепенно навлезе във форма в периода на подготовката и се превърна в основен играч в предни позиции.

Желев отбеляза и двата гола при победата на Академик над Левски, като взе и приза за играч на мача за този двубой. Днес Йордан дебютира за своя нов отбор с победа като гост на дублиращия тим на Лудогорец в Разград.

„Желев заслужава да играе на по-високо ниво. Такава е нашата цел – да даваме възможност на млади играчи, които да бъдат забелязани по-нагоре и да могат да се реализират в професионалния футбол.

Вече двама основни играчи – в защита и в атака – потеглиха към професионалния футбол и това ни амбицира още повече да продължаваме да работим по-усилено занапред.

Много хора смятат, че с тези два изходящи трансфера клуба абдикира от своите амбиции – не е така, дори напротив – затвърждаваме още повече философията ни да налагаме млади играчи и да ги развиваме. А разделянето с тези двама играчи дава възможност на други двама, да заемат техните места и да се развиват.
За никой треньор, особено на нашето ниво, няма да е приятно да се раздели с двама основни състезатели и то в началото на първенството, но има кой да ги замести и вярвам, че в нашия състав има достатъчно добри играчи, които да задържат и надградят нивото, което имаме в момента”, коментира треньорът на отбор Р. Александров.

Без Никола Нейчев, който напусна в посока професионален клуб в Словения и без Йордан Желев, отбора записа две победи – над Локомотив (Мездра) и Вихър (Славяново).

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.