Академик осъществи още трансфер. Универсалният полузащитник Станислав Петков ще продължи кариерата си в словенския Табор Сезана. Това съобщи за Актуално Свищов Емил Перушанов, президент на клуба.

Петков игра последно за Академик срещу Локо (ГО) в областния финал от турнира за купата на Аматьорската футболна лига.

Начело на словенския отбор отскоро е бившият наставник на Академик – треньорът Александров.

В началото на месец септември с Табор подписа професионален договор и още един играч на Академик – привлеченият през това лято от Ботев (Пловдив) Никола Нейчев. Така студентската колония в Табор се увеличава.

Само преди 5 дни Петков бе избран за играч на мача срещу Павликени в срещата от първенството на Северозападната Трета лига. Роденият през 2004-та година полузащитник дойде в Свищов от Ботев (Пловдив), където игра предимно за дублиращия отбор. Но пък записа и участие като титуляр в мач от Първа лига, игран пред над 10 000 зрители на стадион „Христо Ботев“ срещу отбора на Арда (Кърджали).

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.