Втора група младежи от СУ „Димитър Благоев” пътешества с Международната наградата на Херцога на Единбург, съобщиха за Актуално Свищов от гимназията. В началото на месеца още една група приключенци успешно покориха своето ниво в Наградата!
Нашите сребърни момичета и момчета за първи път бяха сред дивата природа и си подариха невероятни преживявания.
Маршрутът в Централен Балкан в района на Видима и хижа Плевен беше изпълнен с красиви гледки, незабравими срещи и неочаквани препятствия, но 20 участници в Наградата се справиха отлично и доказаха своя дух и мотивация за приключения. Трите отбора бивакуваха и си приготвяха сами храната, като си бяха разпределили задачите в екипа.
Посрещнаха утрото на 1 юли – Джулай Морнинг в подножието на връх Ботев и огрени от първите слънчеви лъчи потеглиха към прохладата на гората и реката.
Прекрасното време ги съпътства през цялото пътуване, а супервайзорите им бяха подкрепа за успешното справяне с предизвикателствата. Неотлъчно до тях беше и медицинската сестра Мариета Цветанова.
Снимки ТУК

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.