Кардиолози и съдови хирурзи дават съвети на централния градски площад как да се пазим от жегата. Това съобщиха от лечебни заведения „Медика”, организатори на проявата.

Профилактична кампания по повод горещниците организират в Североизточна и Северна България лечебни заведения „Медика“ с медийното партньорство на Радио Шумен.

За трета поредна година лекари специалисти ще консултират безплатно всички желаещи. Освен съвети от специалистите, в мобилните пунктове пациентите могат да получат бутилка вода и измерване на кръвното налягане.

Мобилният пункт, на който кардиолози и съдови хирурзи ще дават съвети как да запазим добро здраве през горещините и ще се измерва кръвно налягане ще посети гр. Свищов на 17 юли,понеделник от 09:00 до 13:00 часа на пл. „Алеко“.

Кампанията, под надслов „С отговорност към горещините“ цели профилактика и подобряване на здравето на хората. Инициативата ще се проведе с подкрепата на студенти от Факултет Обществено здраве и здравни грижи на Русенския университет „Ангел Кънчев“.