Нови 256 случая на заразяване с коронавирус са регистрирани у нас през последното денонощие, сочат данните на Единния информационен портал. Числото изглежда ниско на фона на отчетените вчера 1005 заразени, но това е само защото са направени по-малко тестове – 1369 (предния ден изследванията бяха 5200). Така новите данни показват, че делът на инфектираните се запазва висок – почти 19%, т.е. всеки пети тест е потвърдил среща с вируса.
Новата разновидност е много заразна, но за радост не така опасна. Въпреки че и България бе застигната от вълната на инфекцията, пациентите, нуждаещи се от болнично лечение, са само 453, като от тях 36 са в интензивни отделения. Има петима починали с коронавирус, а оздравелите са 26.
От заразените за деня 65,62% не са ваксинирани.
Общият брой на потвърдените случаи на заразяване с коронавирус у нас достигна 1 178 189.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.