Всеки петък всичките хора в село Рибново се събират на вечеря, която организира един от местните жители, разказва БНТ. Изхранването започва още от обяд, за да могат всички да опитат от гозбите. За да почетат паметта на някой починал или да отбележат изграждането на нова къща, в която ще живее младо семейство, хората се събират в читалището в селото.

Подготовката за вечерята започват няколко дни по-рано, като в нея се включват над 50 души и всеки помага с каквото може. В 12 казана се приготвят боб и ориз. Гозбите стигат да се нахранят около 1500 човека, колкото в момента живеят в селото. Останалите са извън Рибново, за да изкарват прехраната си.

След като приключат училище, учениците също идват на вечерята заедно със своите учители.

Традицията в селото се предава от поколение на поколение. Хората вярват, че трябва да се раздаваш от душа и сърце, за да бъде по-добър човек.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.