Седмицата започва с комфортни температури, но ни очакват много горещи дни, със засилващи се от ден на ден горещини, които ще доближат 40 градуса, пише Дир.бг.
Днес ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността над планините и северните райони. Ще остане почти без валежи. Температурите ще са от 27 до 31, 32 градуса.
Ще духа слаб вятър от североизток и изток.
През нощта ще бъде ясно и почти тихо, с минимални температури утре сутрин от 12 до 17 градуса.
През деня ще бъде слънчево, със слаб вятър от североизток, в Източна България – до умерен от изток.
Максималните температури ще бъдат от 29 до около 34 градуса, малко по-ниски по морския бряг.
Утре е исторически ден за Великобритания. В Лондон очакваните максимални температури са около и над 40 градуса, а това е с няколко градуса над досегашните исторически рекорди там.
За справка: досегашният рекорд е в Кеймбридж през не толкова далечната 2017 година и е малко под 39 градуса. За да си представим какво означава това: все едно у нас да отбележим 48-49 градуса, което би било със същата разлика спрямо нашите досегашни рекорди.
Жегите у нас очакваме след 2-3 дни, но те няма да бъдат такива апокалиптични, най-много до около 40 да стане.
Горещо, с все по-високи температури от ден на ден ще бъде времето до края на седмицата в нашата страна.
Ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, но незначителна вероятност за валежи.
Температурите в четвъртък и петък ще достигнат 34 до около 38 градуса в повечето места, а в събота и неделя ще бъде най-горещо, като не е изключено да има места с максимални стойности до около и малко над 40 градуса.
По-точни прогнози по тези параметри очаквайте в следващите дни.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.